Extra informatie

500 km fietsen is nogal iets. Dus het is goed om onderstaande informatie al te weten voorafgaand of tijdens je rit(ten).

Kan ik de route starten waar ik wil?

Komoot: Ja, als je Komoot gebruikt als navigatie, wijst de route je vanzelf naar het dichstbijzijnde punt op de route. Als je het finishpunt bereikt waar de route op gemaakt is, moet je deze even opnieuw starten
Overig: Laad je de GPX in op een ander navigatie apparaat (Garmin, Wahoo etc.), dan krijg je een melding of je direct de route wil hervatten of naar de startlocatie genavigeerd wil worden.

Self-supported

EpischLimburg500 is geen evenement, maar fietsroutes die zijn uitgezet om je een veel moois van Limburg te laten zien. Maar het is wel volledig self-supported. Zorgt dus dat je je fietsrit goed hebt voorbereid, voldoende reservemateriaal en eten en drinken bij je hebt voor onderweg.

1-3-5 dagen

Je kunt natuurlijk overal de route oppikken en zelf een inschatting maken hoe(lang) je gaat fietsen. Maar om je op weg te helpen hebben we al wat huiswerk gemaakt en heeft onze Routemeister Bram Tankink 3 suggesties (1, 3 of 5 dagen) uitgewerkt voor zowel de gravel als de wegroute. Maar als je er liever 2 dagen of een hele week over doet, dan kan dat natuurlijk ook.

Waarom wijken de routes van 3 en 5 dagen op details af van de ‘Full Edition’ route?

Om een goede dagverdeling te krijgen vanwege variërende slaapplekken wijken de voorbeelden van meerdaagse routes soms klein beetje van elkaar af. Qua afstand en hoogtemeters is dat echter te verwaarlozen.

Welke fiets

Er is voor gekozen om zowel een route (ROAD) voor de racefiets (grotendeels verhard) of gravelbike (grotendeels onverhard). Maar uiteraard kun je de route ook met je E-Bike fietsen. We adviseren in dat geval wel om de ‘Road’ route te fietsen.

Rijrichting

De rijrichting van de routes is linksom, dus tegen de klok in.

Gravel code

Tijdens je gravelrit ga je over de grond van diverse grondeigenaren waar ongetwijfeld ook andere recreanten aanwezig zijn. Wij promoten en dagen iedereen uit de “Gravel Code” te volgen. Dit is een gedragscode en bestaande uit drie regels:

  • Be nice, say hi. Minder vaart en groet elke ruiter, wandelaar en fietser vriendelijk. Een bedankje kost weinig moeite en levert veel goodwill op.
  • Enjoy Nature. Geniet van de omgeving, maak geen lawaai en neem afval mee naar huis.
  • Stay on track – Niet elk pad is een fietspad. Als je van de route af wilt wijk, check dan – voordat je een strook induikt – of er verbodsborden staan.

Pech onderweg?

Niets zo vervelend als pech onderweg. Zorg altijd voor reservebandjes, pompje (en bij voorkeur CO2 patronen) en een multitool. Maar krijg je je probleem niet opgelost, dan zijn er in Limburg voldoende rijwielhandelaren die je kunt helpen. Kijk bijvoorbeeld eens op www.shimanoservicecenter.com/nl/dealers/ voor een Shimano Service Center in de buurt.

Wat krijg ik als ik een route helemaal heb afgelegd?

Het mooiste dat er is, eeuwige roem! In ieder geval op Strava 😉. Maar als je @limburgcycling op social media tagt samen met de hashtag #epischlimburg500, dan zetten we je graag extra in het (social media bericht) zonnetje!

Klopt de route wel?

De routes zijn zorgvuldig samengesteld en worden jaarlijks gecontroleerd, maar er kan altijd een foutje ingeslopen zijn of wijzigen (verboden) op de route zijn aangepast tussentijd. Geef dit vooral door via info@limburgcycling.com

Stay informed

Updates over de route(s) en meer info over fietsen in Limburg via de mail ontvangen.